Si algu desitja rebre un correu electrònic quan es publiquen coses al bloc que envie un correu a associaciolullal@gmail.com.

D'altra banda, com sempre, tots aquells que desitgen contribuir al bloc mitjançant articles poden adreçar-se al mateix correu i se'ls enviaran els permissos necessaris
.

martes, 17 de abril de 2007

Telemadrid i els talibans a Catalunya

Com podreu comprovar a l'enllaç a aquest vídeo de Youtube, el magnífic canal autonòmic, propietat d' Esperanza Aguirre, va difondre un documental meravellós sobre la discriminació que reben els ciutadans castellanoparlants a Catalunya.
Aquest, titlla els qui no conéixen o parlen català de "ciutadans de segona" que tenen minvats els seus drets a Catalunya. Segons el meu punt de vista aquesta afirmació és, si més no, agosarada i no deixa de ser una mentida que, amb un to amenaçador, ens situa a l'alçada d'una república bananera.
Us puc assegurar que el treball de les aules d'acollida és, com a mínim, lloable. Arriben xiquets que no saben res absolutament, desconeixen el castellà, el català i qualsevol altra llengua peninsular. Moltes vegades s'han de realitzar els primers contactes en anglès per poder obrir els canals de comunicació i el principal objectiu d'aquestes aules és evitar, precisament, allò que tanta por li fa a Telemadrid, que els nouvinguts es senten ciutadans de segona per desconéixer la llengua del lloc on han arribat.
En aquestes aules no només s'ensenya llengua, també aprenen matemàtiques, i altres assignatures, anomenades "instrumentals" que són aquelles que els permetran desenvolupar-se en la resta d'assignatures així com en la vida diària.
D'aquesta manera es realitza una avaluació de l'alumne i se li assignen unes hores determinades d'aula d'acollida, implantant-lo progressivament a l'aula ordinaria. No seria normal que el primer dia d'arribada a un centre educatiu et posaren a la classe i et donaren classe de català si no en tens ni idea, en se més d'un que es queixaria.
En resposta a aquest documental Aixotoca n'ha publicat un altre que, en to iròric, satiritza el ja tristament famós vídeo. No us el perdeu, és molt graciós.

I.Branchadell

No hay comentarios: