Si algu desitja rebre un correu electrònic quan es publiquen coses al bloc que envie un correu a associaciolullal@gmail.com.

D'altra banda, com sempre, tots aquells que desitgen contribuir al bloc mitjançant articles poden adreçar-se al mateix correu i se'ls enviaran els permissos necessaris
.

jueves, 26 de abril de 2007

El que ens esperàvem, comencen a tancar TV3

La Generalitat Valenciana ha enviat una notificació a Acció Cultural del País Valencià en la qual els comunica que demà, dia 27 d'abril de 2007, a les 11 del matí, tancarà les emissions de TV3 al territori que abarca el repetidor de la Carrasqueta entre Alcoi i Xixona. Personalitats del món polític han confirmat la seua assistència a la manifestació convocada per ACPV, així representants del Bloc, del PSPV i de l'ERC, han decidit mostrar públicament el seu rebuig a aquest atemptat contra la llibertat d'espressió i contra l'únic mitjà de comunicació en Català (si excloem C9) de què es disposava a aquelles comarques.
Pareix ser que no es té per bona la sentència del tribunal de València que impedia el tancament del repetidor del Monduver i s'aplicarà la sentència del tribunal d'Alacant.
El portaveu del Consell ja va anunciar ahir, 25 d'abril (data MOLT escollida), que el tancament es podia fer efectiu en qualsevol moment.
Des de la Generalitat de Catalunya es treu ferro a l'assumpte i s'ha declarat que no s'ha de difamar ningú sense confirmar les noticies. Tot i això existeixen estudis duts a terme per catedràtics i titulars de dret administratiu de l'UAB que adverteixen que les llicències d'emissió digital no són propietat de la Generalitat Valenciana i que és el Govern Central qui hauria de prendre mesures en l'assumpte.

Com deia Raimón "Qui perd els origens, perd la identitat" i si l'unic mitjà audiovisual que ens queda és el Canal 9, serà una tasca dificil. En certa manera avui és un dia de dol, si tot continua així haurà triomfat la censura per damunt de la llibertat d'expressió i haurà deixat d'existir el primer mitjà audiovisual en català que recordem, i que va arribar a les nostres pantalles molt abans que la resta de televisions autonòmiques. La dita diu que "quan el mal ve d'Almansa a tots alcança" i es que el dia que els Trastàmara van irrompre a la la nostra vida moltes coses van canviar.

Font:
Vilaweb
ACPV

I. Branchadell

No hay comentarios: